26 Haziran 2017 Pazartesi

Tuttuğum takımların 2016-17 sezonu z raporu

Daha önce birçok paylaşımla, dünyanın farklı yerlerindeki takımları desteklediğimi belirtmiştim. Geride bıraktığımız sezonda "takımlarım" neler yapmış bir bakalım. Arşivlik tadında, geleceğe notlar. Biraz geç oldu ama umudum, bundan sonraki sezonlarda daha erken paylaşabilmek. Buyurun, alfabetik sıra ile gelsin:

Arsenal Tula (Rusya)















Lig

Sarı kırmızı renklere sahip olan Arsenal Tula, Rusya Premier Ligi'nde 7 galibiyet, 7 beraberlik ve 16 mağlubiyet sonunda 28 puanla 14. sırayı elde etti ve Yükselme/düşme Play-Off'u oynamak zorunda kaldı. Ligde 18 gol atıp 40 gol yiyen Tula, Play-Off'ta 2. Lig'in üçüncüsü Yenisey'le mücadele etti. Deplasmandaki ilk maçı 2-1 kaybeden Arsenal Tula, evindeki rövanşı 1-0 kazanınca ligde kalmayı başarmış oldu.

Kupa

Rusya Kupası'na Son 32'den dahil olan Arsenal Tula, İkinci Lig takımı Tosno'ya deplasmanda 2-0 mağlup olarak kupa defterini tek maçla kapattı.

Avrupa

Lige yeni yükselen Tula, bu sezon Avrupa Kupaları'nda yer almadı. Önümüzdeki sezon için de Avrupa biletini elde edemedi.

SC Freiburg (Almanya)














Lig

Bir önceki sezonun İkinci Lig şampiyonu olarak döndüğü Bundesliga'da Freiburg başarılı bir sezonu tamamladı. 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 14 yenilgi sonunda, 42 gol atıp 60 gol yediği ligde 48 puan toplayıp 7. sırayı elde etti.

Kupa

Almanya Kupası'nın 1. Tur'unda 4. Lig'den SV Babelsberg 03'ü deplasmanda 4-0 yenen Freiburg, 2. Tur'da evinde 2. Lig ekibi SV Sandhausen ile oynadı. 120 dakikası 3-3 biten ve penaltılara giden maçta rakibine 4-3 (toplamda 7-6) kaybeden Freiburg kupa serüvenini burada noktaladı.

Avrupa

İkinci ligden yükselen Freiburg bu sezon Avrupa Kupaları'nda yoktu. Ligi 7. bitirmesine karşın Borussia Dortmund'un Almanya Kupası'nı kazanması sebebiyle yeni sezonda UEFA Avrupa Ligi'ne 3. Ön Eleme Turu'ndan dahil olacak.

Galatasaray (Türkiye)














Lig

Cimbom, Süper Lig'de 20 galibiyet, 4 beraberlik ve 10 yenilgi aldı. 65 gol atıp, 40 gol yediği sezonu 64 puan ve averajla 4. sırada bitirdi.

Kupa

Geçen sezon ligde 6. olması sebebiyle Türkiye Kupası'na 3. Tur'dan katılan Sarı Kırmızılılar, evinde Dersimspor'u 5-1 yenerek Gruplar'a kaldı. Elazığspor, 24 Erzincanspor ve Tuzlaspor'un yer aldığı E Grubu'nda 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi ile 16 gol atıp 9 gol yedi ve 11 puanla 2. olarak tur atladı. Gruptaki ikinciliği sebebiyle Son 16'daki saha avantajını kaybeden Cimbom, deplasmanda Medipol Başakşehir'e 2-1 yenilerek elendi.

Öte yandan Galatasaray sezon başındaki Süper Kupa maçında normal süresi 0-0, uzatmaları 1-1 biten maçta Beşiktaş'ı penaltılarda 3-0 (toplamda 4-1) yenerek şampiyon oldu.

Avrupa

Son Türkiye Kupası Şampiyonu olarak başladığı sezonda aldığı ceza sebebiyle Avrupa Kupaları'nda yer alamayan Galatasaray, bu sezon ise elde ettiği lig dördüncülüğü neticesinde UEFA Avrupa Ligi'ne 2. Ön Eleme Turu'ndan katılım hakkı kazandı.

Juventus (İtalya)














Lig

Serie A'da 29 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi elde eden Juve, 77 gol attı ve 27 gol yedi. Topladığı 91 puan sonunda üst üste altıncı, toplamdaki 33. şampiyonluğuna ulaştı.

Kupa

İtalya Kupası'na Son 16'dan dahil olan Juventus, bu turda Atalanta'yı evinde 3-2 yenerek eledi. Çeyrek Final'de yine evinde Milan'ı 2-1 yenerek tur atladı. Çift ayaklı Yarı Final'de ilk olarak evinde Napoli'yi 3-1 mağlup etti. Deplasmandaki rövanşta 3-2 kaybetmesine karşın Final biletini kaptı. Nihayetinde Final'de de Lazio'yu 2-0 ile geçerek üst üste üçüncü, toplamdaki 12. zaferine uzandı.

Diğer taraftan aralık ayında düzenlenen Süper Kupa'da Milan'a normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta penaltılarla 4-3 (toplamda 5-4) yenildi.

Avrupa

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne Grup aşamasından dahil olan Juve, Sevilla, Lyon ve Dinamo Zagreb'in bulunduğu H Grubu'nu 4 galibiyet ve 2 beraberlikle, 11 gol atıp 2 gol yiyerek 14 puanla zirvede tamamladı. 2. Tur'da Porto'yu deplasmanda 2-0, evinde 1-0 yendi. Çeyrek Final'de evinde Barcelona'yı 3-0 yendi, deplasmanda golsüz berabere kaldı. Yarı Final'de ise Monaco'yu deplasmanda 2-0, evinde 2-1'le geçti ve Final'i gördü. Lakin Final'de Real Madrid'e 4-1 yenilince dev kupadan yine hüsranla ayrıldı. Juventus yeni sezonda da yine UEFA Şampiyonlar Ligi'ne Gruplar'dan girecek.

Liverpool (İngiltere)














Lig

Premier League'de Liverpool 22 galibiyet, 10 beraberlik ve 6 yenilgi aldı. 78 gol atıp 42 gol yiyen Kırmızılar 76 puanla 4. oldu.

Kupa

FA Cup'a 3. Tur'dan dahil olan Liverpool, 4. Lig takımı Plymouth Argyle ile evinde 0-0 berabere kalınca tekrar maçı oynamak mecburiyetine girdi. Tekrar maçında ise rakibini deplasmanda 1-0 yenerek tur atladı. Ancak bu zorlu eşleşme 4. Tur için bir ipucuydu. Liverpool, evinde 2. Lig takımı Wolverhampton Wanderers'a 2-1 kaybederek kupadan elendi.

Lig Kupası'nda daha uzun soluklu bir serüven yaşandı. 2. Tur'da dahil olduğu kupada ilk olarak 2. Lig ekibi Burton Albion'ı deplasmanda 5-0 yenerek eledi. 3. Tur'da yine deplasmanda ve yine 2. Lig takımı Derby County'i bu kez 3-0'la saf dışı bıraktı. 4. Tur'da evinde Tottenham Hotspur'u 2-1'le geçti. 5. Tur'da 2. Lig'den Leeds United'ı evinde 2-0 yendi. Rövanşlı Yarı Final'de ise her iki maçta da Southampton'a 1-0 yenilerek elendi.

Avrupa

Bu sezon Avrupa arenasında ter dökmeyen Liverpool, ligde elde ettiği dördüncülük sayesinde önümüzdeki sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne Play-Off'tan dahil olacak.

Lyon (Fransa)














Lig

Ligue 1'de elde ettiği 21 galibiyet, 4 beraberlik ve 13 mağlubiyetin yanında 77 gol bulup 48 gol yiyen Lyon, ligi 67 puanla 4. sırada bitirdi.

Kupa

Son 64'ten itibaren Fransa Kupası'nda yer alan Lyon, bu aşamada 1. Lig ekibi Montpellier'i evinde 5-0 yendi. Son 32'de ise deplasmanda Marsilya'ya 2-1 yenilerek elendi.

Lig Kupası'na ise Son 16'dan katılan Lyon, normal süresi ve uzatmaları 2-2 biten müsabakada Guingamp'a penaltılarda 4-3 (toplamda 6-5) yenilerek kupaya veda etti.

Lyon ayrıca sezon öncesindeki Süper Kupa'da PSG'ye 4-1 kaybetti.

Avrupa

Bu sezon ilk olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer alan Lyon, Juventus, Sevilla ve Dinamo Zagreb'in yer aldığı H Grubu'nda 2'şer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet aldı. 5 gol atıp 3 gol yedi ve topladığı 8 puanla 3. olarak UEFA Avrupa Ligi'ne geçiş yaptı. Burada ilk olarak 2. Tur'da Hollanda'dan AZ Alkmaar ile eşleşen Lyon, deplasmanda 4-1, evinde 7-1 kazanarak rahat şekilde turladı. 3. Tur'da Roma'yı evinde 4-2 yendikten sonra deplasmanda 2-1 kaybetmesine karşın yola devam dedi. Çeyrek Final'de Türkiye'den Beşiktaş'la eşleşen Lyon, ilk maçı evinde 2-1 kazandı. Deplasmandaki rövanşta aynı skorla mağlup olunca maç uzadı ve ardından penaltılara gitti. Seri penaltılarda 7-6 kazanan Lyon son 4 takım arasına adını yazdırdı. Yarı Final'de Ajax önünde deplasmandaki ilk randevuyu 4-1 kaybetti. Evindeki rövanşı 3-1 almasına karşın uzun soluklu Avrupa yolculuğunu sonlandırmış oldu. Lyon yeni sezonda, PSG'nin iki yerel kupayı da kazanması nedeniyle UEFA Avrupa Ligi'ne Grup aşamasından katılım hakkı elde etti.

Mlada Boleslav (Çek Cumhuriyeti)














Lig

Çek Ligi'nde 13 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 yenilgi alan Mlada Boleslav, 47 gol atıp 37 gole engel olamadı ve 49 puanla 4. bitirdi.

Kupa

Kupaya ise 3. Tur'dan katılan Mlada Boleslav, bu noktada Sokol Zápy'i deplasmanda 2-1 yendi. 4. Tur'da Hradec Králové'yi 4-2 ile geçti. Çeyrek Final'de deplasmanda Bohemians 1905'e karşı 120 dakikası 1-1 sona eren bir mücadele verdi. Penaltılarda rakibine 4-3 (toplamda 5-4) üstünlük kurarak yoluna devam etti. Yarı Final'de evinde SFC Opava'ya 2-0 kaybedince elendi.

Avrupa

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Makedonya temsilcisi Shkendija'ya ilk maçta deplasmanda 2-0 yenilen Mlada Boleslav, evindeki rövanşı 1-0 kazanmasına karşın bu sonuç yeterli olmadı ve erken kapattı Avrupa defterini. Buna karşın ligde elde ettiği 4. sıra sonunda bu sezon da Avrupa bileti aldı ve UEFA Avrupa Ligi'ne 2. Ön Eleme Turu'ndan katılım hakkını kazandı.

Stjarnan (İzlanda)














Lig

İzlanda Ligi Nisan sonu-Mayıs başı ile Eylül sonu-Ekim başı arasında düzenlendiği için 2017 sezonu yeni başladı. Geride kalan 2016 sezonunda Stjarnan 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti. 43 gol attı, 31 gol yedi ve 39 puanla 2. oldu.

Kupa

İzlanda Kupası'nın 2016 Sezonu'na Stjarnan, Son 32'den dahil oldu. Evinde Víkingur Ólafsvík'i 120 dakikası 2-2 biten maçta penaltılarla 7-6 (toplamda 9-8) yenerek tur atladı. Son 16'da ise evinde ÍBV'ye 2-0 yenilerek elendi.

Sezon öncesindeki Lig Kupası'nda Valur, Keflavík, ÍBV, Huginn ve Fram Reykjavík'in yer aldığı 1. Grup'ta 3 galibiyet ve 2 yenilgi elde etti. 18 gol atıp 7 gol yedi ama 3. olarak elendi.

Yine sezon öncesindeki Fótbolti.net Turnuvası'nda da ilk olarak ÍBV, Breiðablik ve Víkingur Ólafsvík'in yer aldığı B Grubu'nda mücadele etti. 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. 7 gol atıp 5 gol yedi ve 7 puan ve averajla ikinci olarak, Üçüncülük Maçı oynamaya hak kazandı. Bu karşılaşmada ÍA'ya 6-1 kaybedince turnuvayı dördüncü tamamladı.

Avrupa

2016-17 döneminde Avrupa'da yer almayan Stjarnan, geçen yıl elde ettiği lig ikinciliği sebebiyle 2017-18 mevsiminde UEFA Avrupa Ligi 1. Ön Eleme Turu'ndan Avrupa heyecanına dahil olacak.

Valencia (İspanya)














Lig

La Liga'da 13 galibiyet, 7 beraberlik ve 18 yenilgi alan Valencia, 56 gol atıp 65 gol yedi ve bu grafiği ile ligi 46 puan ve averajla 12. olarak bitirdi.

Kupa

Kral Kupası'na Son 32'den dahil olan Yarasalar, Leganes'i deplasmanda 3-1, evinde 2-1 yenerek tur atladı. Son 16'da ise Celta Vigo ile eşleşti. Evinde 4-1, deplasmanda da 2-1 yenilince elendi.

Avrupa

Bu sezon Avrupa'da izleyemediğimiz Valencia üst üste elde ettiği kötü lig dereceleri sebebiyle yeni sezonda da İspanya içinde kalacak.

----------Bilanço----------

1 lig şampiyonluğu: Juventus
1 kupa şampiyonluğu: Juventus
1 süper kupa şampiyonluğu: Galatasaray

Müzeye 3 kupa girdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder