27 Eylül 2015 Pazar

O Çok Özlenen Adam


Transfer döneminin son gününde Galatasaray saflarına katılan genç Belçikalı Denayer ilk olarak 2-0'lık Atletico yenilgisi ile sahadaki yerini almıştı. Maça defansın ortasında -yani asıl mevkisinde- başlamış olan oyuncu, hem görünümünün hem de oyun stilinin farklılığı ile çabucak dikkatleri çekmişti. Bunların yanında ikinci golde de hatası olup olmadığı üzerine çokça "tweet'sel" tartışmalar dönmüştü ilk devre boyunca. İkinci devrenin başında Sabri'nin çıkıp Yasin'in oyuna dahil olmasıyla Denayer da sağ beke geçmişti. Yeni yerinin hakkını da başından itibaren vermeye başlamıştı. Hücum organizasyonlarına getirdiği katkı birçok taraftarı memnun etmişti. Belki "daha çok erken" denilebilirdi ve hatta Cimbom'un yıllar süren sağ bek krizinin bünyeye getirdiği "görmemişlik" hissi ortaya bir Pygmalion - Galatea durumu da getirmiş olabilirdi. Yoksa taraftarlar onu iyi olarak görmek mi istiyordu?

Lakin ilerleyen maçlarla bunun öyle olmadığı anlaşıldı. Kritik Trabzonspor galibiyetinde de müdahaleleri ile atakları savuşturan isim oldu. Dünkü Gaziantepspor maçındaki performansı ve yaptığı asist ise "işte özlenen adam bu" dedirtti. Özellikle goldeki ortası, bir sağ bekin sonuca direkt etki etme konusunda uzun süredir yolu gözlenen o kahramanın gelip sıkıntıları çözmesi misali bir durum serdi ortaya. Bazen saha içindeki o minik anlar yepyeni yüzler çıkarır ortaya. Bence Denayer'ın dünkü asisti hemen geçiştirilecek türden bir "an" değildi.

Bugün gelinen noktayı Kevin Grosskreutz hadisesine bağlayıp bir "ibretlik" hikaye çıkarmayı düşünmüyorum açıkçası. Belki Grosskreutz transferi gerçekleşseydi Denayer aynı etkiyi stoper olarak da gösterebilirdi. Unutmayalım ki yan top ve korner hallerinde gol olarak da katkı sunabilecek bir isim o. Ufak kıvılcımlarını göstermişti. Atletico maçından sonra "sağ bek oynar mısın dediler ben de evet dedim" açıklamasıyla yaz döneminde o bölgeyi ısrarla kaçıran yönetime de tepkiler doğmuştu. Kendisi oraya "yetersizlikler"den dolayı geçti. Tedbil-i mekan ferahlık getirecek mi bilemeyiz ama şu kesin ki Galatasaray, ileride satın alamayacağı kalitede bir oyuncuya sahip. Onun bu başarılı girişini sürdürmesini ve tekrar kiralanmasını dilemekten başka yapacak bir şey yok şu an için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder