9 Haziran 2014 Pazartesi

2014 Dünya Kupası'na Doğru (G Grubu)


G Grubu
Almanya
Portekiz
Gana
ABD

--Ön Bilgiler--
Torbalar belirlendiği anda dünya sıralamasında, Almanya 2., Portekiz 14., Gana 23. ve ABD 13. sıradaydı. Grubun dünya sıralaması ortalaması 13 ediyor ki bu da 8 grup içinde en üst nokta. D Grubu kadar dikkat çekmese de aslında burası da başlı başına bir ölüm grubu. 4 takımın da daha önce birbirleri ile DK'de eşleşmiş olması bunun çok iyi göstergesi.

Takımların önceki Dünya Kupası eşleşmeleri:
Almanya 3 - 1 Portekiz (2006 Üçüncülük Maçı)

Gana 2 - 1 ABD (2006 Gruplar)
Gana 2 - 1 ABD (2010 2. Tur) (Uzatmalarda)

Almanya 1 - 0 Gana (2010 Gruplar)

ABD 3 - 2 Portekiz (2002 Gruplar)

ABD 0 - 2 Almanya (1998 Gruplar)
ABD 0 - 1 Almanya (2002 Çeyrek Final)

Almanya, tarih boyunca korkutucu bir takım olmuştur. Zaten "Panzerler" gibi militarist bir takma adla çağırıyor oluşumuz boşuna değil. Yakın dönemde İspanya'yı zorlayan tek ekip oldular. Böylesine zorlu bir grupta yer almaları ilerleyen turlarda iyi bir deneme olacak onlar için. Anlaşılacağı üzere, 2. tur yolunda en büyük favori kendileri. Her ne kadar şahsen istemesem de şampiyonluk için de aday ekiplerden. Tarihinin en büyük orta saha patlamasını yaşıyorlar. Santrfor özellikli tek oyuncu Klose. O da rekor baskısında olduğu için şans bulduğu anlarda kafasını tam olarak veremeyebilir. Hücum yolunda bir önceki Dünya Kupası'nın yıldızı Müller'e ve Podolski'ye önemli görevler düşecek. Merkez ise 32 takım arasında en "taş" gibi olanı. Schweinsteiger, Özil, Schürrle, Khedira, Götze, ve hatta Draxler ve Kroos burada oynayacak, oynamayı bekleyecek futbolcular. Tandemde Hummels'in önderliğinde geçit verilmez. Kalede ise Neuer güven veriyor. Almanya burada zorlanıp turlarsa, ilerisi için soru işaretleri bırakır. Yok eğer böyle bir grupta da rakiplerini dağıtırsa daha da kimse tutamaz.

Portekiz için biraz zorlanabileceği bir grup gibi görünse de onlar da ikinci tur için diğer güçlü aday ekip. Yakın dönemde süregelen nokta santrfor sıkıntısı burada da kendisini gösterecek gibi. Postiga, Eder ve Almeida ile bu iş olacak gibi değil. İleride en büyük yükü Ronaldo çekecek ve rahat da sırtlayacak. Şampiyonlar Ligi'nde elde ettiği rekorlu gol krallığı ve şampiyonluk ona büyük bir hava sağladı. Messi'den daha iyi bir sezon çıkararak geldi buraya. Sergileyeceği performans Altın Top'u garantilemesine vesile olabilir. Bizden 3 isim var. İkisi Fenerbahçeli; Bruno Alves ve Meireles. Her ne kadar takımı ile sıkıntılar yaşasa da Beşiktaşlı Almeida ise üçüncüsü. İlk maçta Almanya'ya çelme takabilirler. Ardından ABD ve Gana onları bekliyor. Ronaldo bu iki maçta istediği boşlukları yakalayabilirse 6 puan dahi çıkabilir. Bu grup ne kadar heyecanlı gibi gözükse de sürpriz olmayacak sanki.

Gana, 2006'daki ikinci tur başarısını katlamış ve 2010'da çeyrek final oynamıştı. O takımdan bazı isimler yavaştan tecrübelendi. Avrupa'da kendi takımlarında önemli rollere sahip isimlerden kurulu bir takım. Bu oyuncular bir araya gelip iyi bir kimya yakalayabilir mi göreceğiz. Essien, Atsu, Muntari, Asamoah, Ayew ve Mubarak dikkat çeken isimler. Hücumda yine bir önceki Dünya Kupası'nda kendini parlatan Gyan etkili olacak. Ona "küçük" Ayew destek verecek. Boateng'i de unutmamak lazım. En büyük sorun geride. Defans ve kale takımın kalitesine ayak uyduramıyor. Bu bölgede olanlar olacak ve takımın ağzı yanacak. Bir ufak not; kadroda kendi ülkesinde oynayan tek isim kaleci Adams. Özetle Gana kendisi açısından kötü bir gruba düştü. Ne kadar iyi niyetli olsam da turlamaları hayalcilik olur.

Bizim topraklarda, ABD'den futbol takımı mı çıkar diye saçma sapan espriler yapıladursun (kendimize baksak önce?) onlar 10. kez finallerde yer alacaklar. Gerçi hala "football" yerine "soccer" deseler de, -onların dilinden konuşursak- ayaktopu git gide seviliyor. Bir hayli tecrübeli isimler var. Klinsmann'ın Donovan'ı almaması çok konuşulsa da, Bradley, Beasley, Dempsey gedikli isimler. Altidore, bir Adu hüsranı olmadı.(FM'ciler anlar. O derece!) Hele ki hazırlık maçlarında iyi oynadı. İlerideki kozlar arasında önemli bir yer tutuyor. Yine diğer Kuzey Amerika ve Afrika takımları gibi defanslarından çekebilirler. Eldivenleri ise Tim Howard gibi bir efsane. Gana'yı yenip, Almanya ve Portekiz'den puanlar koparması yani bunları eksiksiz gerçekleştirmesi onlara tur getirebilir. Ama bu da zor olduğuna göre kötü kura şanssızlıklarına yanıp elenmeyi bekleyecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder