8 Haziran 2014 Pazar

2014 Dünya Kupası'na Doğru (E Grubu)


E Grubu
İsviçre
Ekvador
Fransa
Honduras

--Ön Bilgiler--
Torbalar belirlendiği anda dünya sıralamasında, İsviçre 7., Ekvador 22., Fransa 21. ve Honduras 34. sıradaydı. Grubun dünya sıralaması ortalaması 21 oluyor böylece. Turnuvanın en sıkıcı grubu olmaya aday. Aşağıdaki iki 0-0 da buna bir ipucu niteliğinde.

Takımların önceki Dünya Kupası eşleşmeleri:
İsviçre 0 - 0 Fransa (2006 Gruplar)

Honduras 0 - 0 İsviçre (2010 Gruplar)

İsviçre, önemli bir tecrübeye sahip ve Avrupalı olması sebebiyle ekstra bir avantaja sahip. Kurayı da dişlerine göre çektiler. 1954'teki çeyrek final son büyük başarıları idi. Bir yandan da bunun özlemi var. Tabi aradan geçen onca yılda dünya futbol profilinin değiştiğini unutmayalım. Alman tecrübe Hitzfeld yönetiminde bu noktada çok zorlanacaklarını sanmıyorum. Shaqiri, Djourou, Fernandes, Behrami ve Xhaka öne çıkan kozlar. Geçmiş boyunca hep düşük tempolu, uyutan bir oyunları vardı. Buna benzer bir performans sergileyebilirler. 2. tur biletini alırlar ama ötesini göremezler.

Ekvador son olarak katıldığı 2006'da ikinci tura çıkmayı başarmıştı. Benzer bir tabloyu tekrar yansıtması için İsviçre ile oynayacakları ilk maç kritik. Orada puan koparamazlarsa işleri zor. Valencia gibi bir yıldızın yanına Ibarra ve Noboa'yı da ekleyebiliriz. Sonuna kadar zorlayabilirler ama şanssızlıkları izin vermeyecek gibi.

98 şampiyonu Fransa, hoş gelmeyen futbol oynayan bir diğer takım. Hele ki gruplarda çok ağırdan alabiliyorlar. İyi bir kura çektiler. Bunu değerlendireceklerdir. Dünyaya yeni armağan ettikleri Pogba'yı merakla bekliyor olacağım. Takımda bir şeyleri o değiştirebilir. Ribery'nin olmayışı sıkıntı gibi gözüküyor. Bayern'in önemli bir parçası ama Brezilya'da yok. Rahat bir ikinci tur geçirmek istiyorlarsa mutlaka birinciliği almak zorundalar.

Daha önceki 2 katılışında gruplarda elenen Honduras buna üçüncüyü ekler. Türkiye de dahil hazırlık döneminde oynadıkları maçlarda pek parlak görüntü çizemediler. Bizim basından duyduklarımıza göre onlar da çok yüksek tutmuyorlar beklentileri. Kendi liginden 11 oyuncu götürdüler. Avrupalı isimleri ise; Figueroa, Carlos Garcia, Izaguirre, Wilson Palacios, Roger Espinoza ve Andy Najar. Seyir zevki yüksek karşılaşmalar izlettirmeleri dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder