8 Haziran 2014 Pazar

2014 Dünya Kupası'na Doğru (C Grubu)


C Grubu
Kolombiya
Yunanistan
Fildişi Sahili
Japonya

--Ön Bilgiler--
Torbalar belirlendiği anda dünya sıralamasında, Kolombiya 4., Yunanistan 15., Fildişi Sahili 17. ve Japonya 44. sıradaydı. Grubun dünya sıralaması ortalaması 20'ye denk geldi.

Takımların önceki Dünya Kupası eşleşmeleri:
Bu dört takım daha önce Dünya Kupası'nda birbirleri ile rakip olmadı.

Kupanın en ilginç grubu hiç şüphe yok. Her takımın adeta %25 şansı var. Seribaşı olan Kolombiya, 1998'den sonra yine 1 numaralı sahnede boy gösterecek. Takımın dünya yıldızı Falcao'nun olmayacak oluşu her iki taraf için de büyük bir talihsizlik. Yine de Rodriguez ve Martinez en büyük kozlar. Günlerinde olursa Falcao'yu hatırlatmayacaklardır. Denk bir grupta yer almaları onlar için hem avantaj hem de dezavantaj. Bireysel yetenek yönünden öne çıkmaları sebebiyle ilk iki için avantajlı görüyorum.

Yunanistan ise o klasik sıkıcı oyununu yansıtırsa baştan kaybeder. Çünkü karşılarında kendilerini silip süpürecek takımlar yok. İyi bir kura çektiler. Samaras'ın artık "becerili" olması şart. Krediyi yavaş yavaş dolduruyor. Geride bıraktığımız sezonda Kayserispor'da oynayan Tziolis ve Torku Konyaspor'un forveti Gekas tanıdık yüzler. Defans becerilerine bitiriciliklerini de eklemeleri gerek aksi takdirde ben çok şans tanıyamıyorum.

Fildişi Sahili, nihayet bir dişine göre gruba düştü. Afrika'nın 2000'li yıllardan itibaren parlayan ekibi olan Filler tur atlamaya yakın duruyorlar. City ile şahane bir sezonu geçiren Yaya Toure hem zirve hem de veda turnuvasını yaşayabilir. Bony ve Gervinho'ya, Drogba'nın bilgeliğini de eklediğimizde şansları artıyor. Cimbom ile sözleşmesini tamamlayan Didier Drogba'nın yanında, Trabzonspor'dan Sol Bamba ve Zokora, Çaykur Rizespor'dan Viera bizim adamlar olacak. Benim 2. tur adaylarım arasındadır bu ekip. Artık bu gruptan da çıkamazlarsa...

Japonya, Asya'nın gediklisi. 5. kez finallerde yer alıyorlar. Kolombiya ile birlikte aynı sayıdalar. İlk iki maç olan Fildişi ve Yunanistan virajı 2. turun da anahtarı niteliğinde. United'a gittiğinden beri eski günlerini özleten Kagawa ve Milan'dan Honda idareci konumundalar. Okazaki'ye ise ileride çok iş düşecek. Şartlar iyi olursa bir şey yapabilirler. Lakin çabaları yetmeyecek gibi bu yüzden gruptan ilerisini göremezler diye tahmin ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder